maanantai 4. heinäkuuta 2011

Sumuisten teiden gorillat

Pitihän sitä tänäänkin päästä vähän ajelemaan, vaikka sää olikin melko harmaa ja lämpötila 16 astetta. Ikkunasta kun katsoi maa näytti kuitenkin kuivalta ja ilma sateettomalta. Noh.. päällehän piti sitten laittaa kesävarusteet eli ajofarkut ja nahkatakki. Windstopperi kaulasuoja ja paksummat hanskat tuli onneksi sentään vedettyä päälle.

Heti kun pihalle pääsi sai nimittäin huomata, että siellä tuhnutti pienesti sellaista sumutinpullosta sumutettua vettä, joka ei edes kastellut maata. Mutta kamojan ei siinnä vaiheessa voinut tietenkään lähteä vaihtamaan ja niillä sitten lähdettiin liikkeelle. Vois melkeen sanoa, että vähän tuli viileä :D Tai no oikeestaan reidet jäätyivät.. Takki suojasi ihan hyvin ja bootsien varret ja housujen polvisuojat kattavat hyvin säären edestäpäin. Veilä kun olis ollut pienet tuulilasinpyyhkijät hanskojen etusormissa nii olis nähnytkin vähän pidemmälle.

Ensin suunnattiin Lahdesjärven Absukalle tankkaamaan Vmax. Sieltä suunnittiin pienen motaripätkän jälkeen ajelemaan Kuljun ohi menevää pienempää tietä. Eipä kyllä tullut kovin montaa pärrää koko reissulla vastaan. Suunnaksi otettiin Vaihmalan Hovi Lempäälässä, koska olin lukenut lehdestä, että siellä on maanantaina kokoontumisajot. Niitä tuntuukin riittävän Pirkanmaalla vähän joka päivälle. Ajeltiin pitkin pieneneviä teitä ja nähtiin myös hienolla paikalla sijaitseva golfkenttä. Päästyämme paikanpäälle saimme todeta viileän sään karkoittaneen kanssamotoristit.. olimme ainoat kaksipyöräiset paikalla.

Emme jääneet sen pidemmäksi aikaa paikalle.. tulipahan nähtyä sekin :D Sieltä suuntasimme ensin pienempiä ja sitten vähän isompia teitä pitkin poispäin, kunnes saavuimme motarille. Pääsinpä testaileen mun pientä ja söpöä 120km/h vauhdissa. Vois sanoa, että pienitehoinen pyörä, vähän liian ohuet varusteet ja vastatuuli ja kosteus/ sumusade ei oikein sopineet yhteen vauhdin kanssa. Tuli jopa ajettua hiljempaa kuin nopeusrajoituksissa sanotaan :-o Motarilta kiersimme sitten vielä Hervannan kautta kotiappäin. Tulipa sitten vasta Hervannassa muistettua, että mun pärrässähän on kahvanlämmittimet. Ne ehti melkein lämpiään ennenkuin päästiin kotiin. Kilometrejä tänään tuli aika tarkalleen 60km. Kuuma suihku kullan kallis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti