maanantai 25. heinäkuuta 2011

Route 66 ja vähän muutakin

Lauantaina pidettiin ajelusta välipäivä, mutta eilen taas tuli motoiltua. Ensin vaan aamulla tontille, jossa jatkoin pärrän puhdistelua tällä kertaa hapetteita alumiinisia(?) osia Korrekin mömmöillä. Kyllähän sieltä tuntui jotain lähtevänkin irti, mutta edelleen jäi kyllä aika huonon näköiseksi tuo. Puolen päivän jälkeen päätin että panokset kovenee ja kävin hakemassa Prismasta ihmesientä, karhunkieliä ja teräsvillaa. Eipä nuo tuntuneet toimivan ennenkuin otin teräsvillan käyttöön. Onneksi puhdistettavana alueena oli mattapinta, joten ei ole väliä vaikka tulisi naarmuja. Sateen alkaessa siirryin takaisin raksapuuhiin ja päätin jatkaa tuota tuskastuttavan hidasta hommaa joku muu päivä. Ennen ja jälkeen kuvia tulee sitten kun kuvissa alkaa olemaan tarpeeksi eroa :D

Viiden aikaan täyden tonttityöpäivän jälkeen päätimme lähteä pikkuiselle iltapäivälenkille Kangasalta Oriveteen ja takaisin. Matkalla tuli mieleen, että Virroillahan asuupi yksi tuttu jonka luona on pitänyt käydä jo pidemmän aikaa. Päätimme siis suunnata keulan kohti Virtoja, koska kotona odotti vain pyykkivuori ja pölykoirat.

Ajelimme siis pitkin Route 66- route 65 reittiä seuraavaksi kohti Ruovettä. On jotain hämäriä mielikuvia, että olis tullut siellä jokusia kertoja käytyä, mutta oikeastaan ei ole mitään hajua. Ruoveden kohdalla bensaa oli sen verran, että pian pitäisi päästä tankkaamaan. Ei ollut siis hajuakaan, kuinka paljon tuolla Viragolla oikeasti pääsee ajamaan. Mies kuitenkin muisteli, että pian tulee huoltoasemia vastaan ja niinpä jätimme ne väliin Ruovedellä. Virhe... Loppuviimeksi bensa-asema löytyi vasta jostain hyvinkin läheltä Virtoja. Tässä vaiheessa bensaa oli siis jo kulunut 190km edestä ja oletettu maksimi oli jossain päälle 180km/ tankillinen paikkeilla. Tokihan sitten tämän googletin kotona ja sain laskettua kulutuksella 4.5l/100km, että tuolla Viragolla pitäis päästä noin 230/280km, kun tankki on 13.5lhttp://www.blogger.com/img/blank.gif ja siitä varatankki 2.5l

Virroilta ajelimme vielä 5k ohi ja menimme katsomaan ehkä maailman hienointa omakotitonttia ja siellä asuvaa ihmistä. Harvemmin nimittäin kukaan rakentaa ikinä omakotitaloa niin lähelle rantaa ja saa niin upeat maisemat ikkunasta! Talo sijaitsi Toisveden rannassa, joka on kuulemma kovinkin syvä paikoitellen. Samaa sarjaa tuon syvän kohan kanssa oli myös Juupajoella sijainnut torko, mutta sen ohi ajelimme suunnilleen huomaamatta. Ehkä ens kerralla sitten vois pysähtyäkin.

Kello oli jo melkoisen paljon ja pikaisen teenhörppimisen jälkeen lähdimme suuntaamaan takaisin kohti kotia. Ajoimme tietä 65 kohti Kurua, jotta pääsis vähän eri reitille. Ajelu sujui melko mallikkaasti eikä aikaakaan kun olimme Ylöjärvellä. Yksi pysähdys sentään maltettiin tehdä matkalla. Alkoi olla jo melkoisen viileä kun metsässä oli varjoista ja jokaisesta auringonläikästä tiessä otettiin ilo irti :D Lisäksi tällä kertaa muistin käyttää kahvanlämmittimiä ja ne olivatkin varsin mukavan kun oli kesähanskat kädessä.

Kilometrejä päivälle kertyi kauden ennätyksen verran eli 250 :) Voipi olla vaikea lyödä tuo arkena ja viikonloput ovat aikas varattuja.. Mutta aina voi yrittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti