perjantai 31. toukokuuta 2013

Lintu lensi otsalle, lauloi niitä näitä

On vähän tullut ajeluun taukoa, koska menin tekemään sellaisen erehdyksen, että koitin ajaa pokupyörällä. Kyllähän konepyöräilijän pitäis pysyä konepyöräilyn parissa.. Tuli sitten noidannuoli ja ever since selekä on ollut melkoisen huonossa kunnossa.

Nyt kuitenkin on alkanut tuntua siltä, että ei se selekä tuosta taas kummene, joten päätin lähteä ajamaan anyway. Tiistaina oli koko kevään mahtavin ilta ja niinpä nappasimme pyörät allemme ja lähdimem suuntimaan Näsijärven ympäri. Näsijärven rannalla tuli myös käytyä Mustassalahdessa maggaralla, enkä ole koskaan nähnyt siellä niin paljon porukkaa. Yhtään tuttua siellä ei näkynyt ja lähdimme suuntaamaan kohti Muroleen kanavaa. Kello oli jo vähän illampi, mutta ihmeen lämmintä oli silti. Mies muuten näki myös hirvivaara-alueella poron.. Onneks tarpeeks kaukaa. Saattaa olla kyllä hirvikin, ehkä oli vähän liian kaukana tutustumaan lähemmin. Onneks ei tarttenut tehdä lähempää tuttavuutta. Muroleen kanavakaffelassa näkyi olevan yksityistilaisuus ja niinpä pienen venyttelytauon jälkeen lähdettiin jatkamaan matkaa. Kokeiltiin sieltä vähän eri reittiä kotiin. Löydettiin nimittäin kapee Kapeentie, joka meni sieltä aikalailla Näsijärven rantaa pitkin. En kyllä ehkä suosittele, ei ollut kovin hyvässä kunnossa. Ilma oli illallakin vielä linnunmaitoa, kympin aikaan +20 astetta. Päivän saldoksi tuli noin 150km.

Eilen tuli mentyä pitkästä aikaa töihinkin mopedilla. Yllättävänkin paskan työpäivän jälkeen kyselin mieheltä, jotta mihin kauas lähdettäis heti töitten jälkeen ajeleen. Ei silläkään niin hyvä työpäivä ollut ollut ja niinpä se nielaisi syötin purematta ja lähdettiin heti kotiin saapumisen jälkeen ajelemaan. Näytti vähän sateiselta, joten otettiin varmuuden vuoks sadekamat mukaan. Ei muuten satanut koko matkalla :) Mies kysyi multa mihin mennään ja kerroin sille että Hattulaan tai Lahteen. Mies tsekkasi, että Lahti-kaveri on kotona ja päätettiin lähteä sitä moikkaamaan. Ilma ei ollut ihan niin lämmin kuin parina edellisenä päivänä, mutta ei voi olettaa, Suomen kesä on Suomen kesä.

Kypäräpuhelimet mahdollistivat työpäivästä avautumisen siinnä ajaessa ja vittuuntuminen haihtui pikkuhiljaa matkalle. Kyllä se taas yöllä palasi mutta pääsihän hetkeksi eroon. Ajeltiin Kuhmalahden ja Padasjoen kautta ja Taulun läpi. Yllättävän vähän tiellä oli motoristeja. Ovat tainneet tottua liian hyviin keleihin tässä keväällä. Nähtiin sadettakin mutta se oli jo ystävällisesti valunut maahan eikä meidän tarvinut ottaa sitä niskaamme. Reitti oli melkoisen pitkä tuolta Padasjoen kautta ja vaikka olisi tehnyt mieli pysähtyä matkanvarrella nauttimaan maisemista niin piti vaan ihastella moottoripyörän selästä. Asikkalan kohdalla muuten alkoi soimaan päässä Asikkalan puiset rattaat eikä ne meinanneet millään lähteä päästä pois. Lahteen saavuttiin yllättävän helposti  oikeaan paikkaan. Miähellä oli selkeesti kokemusta Lahden kaduista :) Tai sitten Kaverille vaan oli heleppo ajaa.

Pikaisen tupatarkastuksen jälkeen pitikin jo lähteä kotiappäin, koska nuo arki-illat kuluvat kovin nopsaan. Oltiin juuri saatu ohitettua yksi rekka ja harkittiin toisen ohittamista, kun mun pleksissä tömähti ja siihen levisi verta. Joku lintunen oli itsetuhoinen.. Onneksi se osui ensin mun mopon mittaritauluun ja kimposi siitä ensin mun rintaan ja pleksi kautta tielle, olis voinut sattua muuten enempi. Eipä ole muuten tullut ikänä autolla edes törmättyä mihinkään :-p Oikeastaan monet hyönteiset on tömähtäneet pleksiin kovempaa, mutta tuo ei tullutkaan suoraan. Ylpeä olin siitä, että en hätääntynyt mitenkään tilanteesta niinkuin olis ehkä voinut käydä. Ajettiin vaan tien sivuun ja mies puhdisti pahimmat veret, että näin eteenpäin. Traumoja tuosta ei jäänyt, enintään vähän sulkia takinrinnuksiin, lintu ei kyllä selvinnyt ihan niin helpolla :(  Seuraava tauko pidettiinkin pian, jotta pääsin vähän siistiytymään. Tarttee varmaan tänään putsailla takki, kypärä ja housut paremmin. Niin ja mopedi, tuossa kun tapahtui pienoinen leviämisilmiö. Tähän asti sitä on katellut metsää vaan hirviä ajatellen, mutta eilen tuli sen jälkeen katseltua lintujakin sillä silmällä.

Ajoreitti kulki suoraan Lahti-Tampere tietä pitkin, koska kello oli jo paljon eikä viitsinyt jäädä kiemurtamaan pikkuteitä vaikka olisi mieli tehnytkin. Puol 11 aikaan alkoi olla jo melkoisen viileäkin. Kesä kun on niin päällä oli nahkaa ja ajofarkut. Kilometrejä päivän reissuille kertyi yhdessä vajaa 300km. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti