perjantai 26. huhtikuuta 2013

Moottoritie on.. vielä hiukan viileä

Nonih, vihdoin eilen pääsi korkkaamaan ajokauden! Viive tässä johtui siitä, että houkuttelin miehen vähän katteleen pärriä ja siltä lähti pienellä yllytyksellä kakskin mopoa käsistä ja tilalle tuli yks, mutta sen saapumista piti vähän odotella. Vuodessa on tullut siirryttyä kolmen Yamahan tallista kahden Triumphin talliksi, kun mies hankki Triumph Tigerin.

Pari matkaa huoltoon tänä vuonna onkin tullut ajettua, mutta muuten olen kiltisti odottanut, että se mieskin saa pärränsä, niin saadaan yhdessä kausi avattua. Se on kyllä sen verran hyvä mies, että sen takia jo vähän odottaakin, jopa pärräkauden avausta :D 70km on siis yhteensä tullut ajettua ennen miehen pärrännoutoa ja 90km lenkki tuli heitettyä siihen päälle eilen.

Pyörän huollosta tähän vielä sen verran, että myyjäsetä sai vihdoin kaivettua avaimet ja huoltokirjan 9kk myöhässä esiin ja se oli väittänyt, että huollot on tehty, mutta olihan siihen joo tonnin huolto tehty.. 10k huolto olikin sitten tekemättä mutta sitäpä en voinut tietää. Niinpä käytin sitten tuossa 14k kohdalla 10l huollossa. Matkalla huoltoon pärrä teki taas sen saman tempun kun viime juhannuksena, että alkoi nikottelemaan jotenkin bensansyötön kanssa. Tällä kertaa pienen pientareella ihmettelyn jälkeen vaihdoin varatankille ja sillähän se toimikin ihan mukavasti.

Huollon sedät ei osanneet tuohon sanoa yhtään mitään, monia arpaveikkauksia kyllä oli. En ole sitten vielä uskaltanut ajaa normitankilla sen jälkeen. Täytynee kokeilla joskus kun on lähellä kotia ajelemassa. Sen sijaan ne sai vaihdettua alkuperäisten tilalle uudet renkaat ja ei sentään toivottavasti ihan alkuperäisten tilalle uudet öljyt ja parit öljyosat. Aika sattanan kallista se kyllä oli mutta ei voi mitään, nää harrastuksista parhaimmat maksaa.

Mutta niin.. Eka lähdettiin kaksi päällä meiltä (mies ajoi, en osaa kyytsätä) mun pärrällä ja ajettiin hakemaan miehelle vihdoin menopeliä alle. Erinäisten peilienkiristämisten jälkeen yms. ajeltiin pärrillä ystävien tontille Saastamalaan ja oli kyllä aikas kylmää.. aurinko paisteli, mutta lämpötila oli 8 ja varsinkin järvien kohdalla kylmi kovasti. Ei muuten nykinyt mopedi ollenkaan varatankilla. Tuli vähän kade olo miehen tuulilasia (jota en oikeesti haluis ees) ja kahvalämppäreitä. Tuntuivat nuo mopedit etenemään ihan kivasti hiekkatielläkin. Kotiin ajeltiin kylmän pelossa pienempiä teitä. Yllättävän vähän tuli pärriä vastaan, kun tähän asti on tuntunut autoa ajaessa että _ihan_kaikki_ ajaa pärrällä. Aika varovaista oli ajo, tosin vähän turhankin varovaista, koska mittari tuntuu näyttävän ihan huolella mettään.. 100km/h vauhtia kun koitin ajaa mittariin niin olikin vaan 86km/h. Vähän on vissiin pienemmät renkaat. Matkaa tälle miehen pärränhakureissulle + kaverien "tupatarkastukselle" tuli aika lähelle 90km.

Tänään ei tullut lähdettyä pärrällä töihin. Ukkosta ja lunta ja kaikkea se lupaili :-p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti